Carnaval of ook wel vasteloavendj; je houdt ervan of je haat het. Ga je all-in of vind je het allemaal wel best? Het is een tijd van gezelligheid, eenheid, muziek en veel alcohol. Er kan veel gebeuren in een paar dagen afhankelijk van welk type carnavalsvierder je bent. Welk type ben jij?

Welk drankje drink je het liefst

Welk woord omschrijft jou het best?

Wat is je favoriete kleur?

Wat is je favoriete feestdag?

Wat vind je belangrijker?

Welk land zou je wel willen bezoeken?

Hoe ben je als je dronken bent?

Wat voor muziek luister je?

Wat is je lievelingsdier?

Wat is jouw ergste verslaving?

Quiz: Welk type carnavalsvierder ben jij?

 1. You got: De hekkensluiter

  Jij deinst niet weg voor een lekker alcoholisch versnaperingetje en een flinke dosis gezelligheid. Is het al 6 uur s' ochtends? Who cares! Dat er wat meer centjes uitgegeven worden maakt ook niet uit, want hier spaar je al het hele jaar voor. Al je vrienden zijn al lang naar huis, jij vermaakt je wel met de andere mensen van jouw soort, namelijk de hekkensluiters. Jij bent een echte gangmaker en houdt van een goed feestje. 

 2. You got: Wat is carnaval? Dat is echt niks voor mij.

  Als januari voorbij rolt en iedereen om je heen al pruiken aan het bestellen is op AliExpress, kan jij alleen maar hopen dat jullie dit jaar op wintersport gaan. Al die schmink waardoor je dat ene jeukje niet weg kan krabben, bah. Alle dronken mensen die te dicht bij elkaar gaan staan, nope! De muziek, ehhhh, doe mij maar Katy Perry of zo. Laat iedereen z'n tenen er maar af vriezen, ik blijf liever thuis!

 3. You got: De kostuum creatieveling

  Jij hebt al veren, knoopjes, stof en frutsels in huis gehaald! Je hebt je doel behaald als je het meest originele idee hebt voor een outfit van al je vrienden. Jij behoort tot een van de meest toegewijde categorieën van de carnavalsvierders. Je houdt ervan om zo mooi geschminkt voor de dag te komen als maar kan, maar aan het einde van een geslaagde dag maakt het ook niet meer uit als er hier en daar wat pailletten missen en wat vegen door je schmink zitten.    

 4. You got: Té enthousiast?

  Carnaval is een speciale periode die gaat om lekker drinken en feesten met je vrienden, en daar wil je dan ook alles uithalen. Een drankje daar zeg je nooit nee tegen, maar als je dat de hele dag moet volhouden dan is dat nogal een uitdaging. De kans is redelijk groot dat je even op een stadsbankje neer moet strijken om even een hazenslaapje te doen. Of de kapsalon van net weer naast datzelfde bankje neer te leggen... Trust me, we've all been there.