Jacques Vriens kreeg altijd een onvoldoende voor zijn verhalen
Jacques Vriens kreeg altijd een onvoldoende voor zijn verhalen
Kinderboekenschrijver Jacques Vriens, iedereen kent hem wel. Wat niet iedereen weet is dat hij door zijn dyslexie vroeger altijd een twee of drie kreeg voor zijn verhalen.

"Leuk bedacht maar jammer van de taalfouten"

Onlangs was schrijver Jacques Vriens in Maasbracht te gast op basisschool de Toermalijn. Wat je misschien niet wist is dat Jacques Vriens dyslexie heeft. Vroeger op school schreef hij al verhalen.

“Ik heb een vorm van dyslexie, maar dat werd vroeger toen ik in de jaren 50 op de lagere basisschool zat natuurlijk niet onderkent en als ik dan een verhaal schreef kreeg ik dat terug met allemaal rode strepen en dan stond eronder leuk bedacht, jammer van de taalfouten. En dan kreeg ik een twee of een drie, dat was het.”

Gelukkig heeft Jacques Vriens wel succes gevonden in het schrijven van kinderboeken. Hij is overigens niet de enige kinderboekenschrijver met Dyslexie, ook de Engelse schrijver Roald Dahl had dyslexie en we hebben allemaal wel eens Sjakie en de chocoladefabriek gelezen. Een goede les dus, “Als je echt iets graag wil, dan moet je ook proberen je hart te volgen.”