Dat was even schrikken; zaterdagmiddag vielen er in het Zuid-Limburgse Meerssen een aantal brokstukken uit de hemel. Die stukken hete metaal waren afkomstig van een vliegtuig dat vlak daarvoor was opgestegen van Maastricht Aachen Airport.

Schade

De Boeing 747 was onderweg van Maastricht naar New York met vracht. Als gevolg een aantal explosies in de motoren verloor het vliegtuig onderdelen, die naar beneden vielen en dan ook enkele auto's beschadigden. Ook raakten minstens twee mensen bij dit incident gewond. De mensen in de omgeving zijn er erg van geschrokken. Ze zagen het vliegtuig met brandende motoren overvliegen en hoorden explosies. 

Volgens de woordvoerder van het vliegveld was dit echter geen reden tot paniek; een vliegtuig heeft namelijk meerdere motoren waar het makkelijk mee door kan vliegen. Het week dan ook uit naar Luik, waar de Boeing veilig is geland. Er is een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de explosies, maar er wordt vermoed dat het te maken heeft met een vogelaanvaring. 

TVEllef: Vliegtuigmotor Ontploft Meerssen