Dinsdagochtend is een 26-jarige vrouw overleden na een steekpartij in Blerick. De politie kreeg om 6.25 uur melding van een woningoverval op de Azaleastraat. Ter plaatse trof de politie het slachtoffer buiten aan, de vrouw overleed op straat.

Donderdag na de steekpartij maakte de politie bekend dat er een verdacht is opgepakt. Een 39-jarige man uit Portugal werd gezocht door de politie, en werd in Spanje in de boeien geslagen. 

Hij wordt officieel verdacht van betrokkenheid bij de steekpartij, of hij ook de dader is moet uit verder onderzoek nog blijken. 

Afbeelding: Copyright Track '88

Beruchte buurt

De dodelijke steekpartij in de Blerickse wijk Vastelaovendkamp is een nieuw geweldsincident in een buurt die al jarenlang geteisterd wordt door criminaliteit. Drugshandel, intimidatie en hangjongeren zijn een terugkerend probleem. 

De politie is nadrukkelijk aanwezig en startte een jaar geleden het project Pandora om de problemen in te dammen. Buurtbewoners eisen echter al jaren dat er harder opgetreden wordt tegen alle uitwassen. 

Blerick komt met enige regelmaat negatief in het nieuws. 

In 2017 overleed Ömer Köksal, een inwoner van Blerick toen hij op straat werd neergeschoten. De buurt reageerde woedend, het leidde zelfs tot rellen. 

Vorige maand overleed een vrouw na een relationeel conflict.