BC Broekhin in Roermond bestaat 50 jaar, maar een reünie lijkt de school in tijden van Corona geen goed idee. Het alternatief is de organisatie van een quiz, en die is nu al populair, zo vertelde de organisatie deze week in de studio van TVEllef.

Broekhin Quiz nu al populair

...

Broekhinner Kwis

Voordat BC Broekhin 50 jaar geleden de deuren opende was er een Bisschoppelijk College aan het Munsterplein in Roermond. Op de plek waar nu het voormalige V&D gebouw ligt.

Een weetje, dat zomaar het antwoord op één van de vragen van de Broekhinner Kwis zou kunnen zijn. Die wordt in januari georganiseerd, en inmiddels hebben zich al 50 teams aangemeld, bestaande uit 4 tot 8 spelers. 

De animo is groot, aldus Juanita van Montfort, die deze week in de studio van TVEllef te gast was samen met Broekhin directeur Marc Demandt. 

Op BC Broekhin hebben zo'n 12.500 leerlingen gezeten. Die zullen niet allemaal aan de kwis meedoen, maar er is nog voldoende plek voor deelnemende teams over. 

De quiz wordt Corona proof, want na het ophalen van de vragen op school moeten de teams thuis of op andere locaties aan de slag met de vragen.

De 'Broekhinner Kwis' vindt plaats op 23 januari 2021. Aanmelden kan via e-mail: 50jaar@broekhin.nl.