De kerstversiering, die was aangebracht aan het stadhuis in Roermond, is maandagochtend weer verwijderd. De Markt in Roermond wordt namelijk klaargemaakt voor de opnames van een serie.
Foto: facebook

In Mei 1990 vond er een vreselijke terreurdaad plaats op de Markt in Roermond. Een aanslag, die later zou worden opgeëist door het Ierse Republikeinse Leger, was gericht op Engelse militairen. Het waren echter Australische toeristen die het slachtoffer werden. Twee mannen werden doodgeschoten.

In de gloednieuwe serie 'The Spectacular', die de VPRO maakt, draait rondom die aanslag. Om deze zo realistisch mogelijk in beeld te krijgen wordt de scene van de aanslag dan ook verfilmd op de Markt in Roermond. 

Omdat de aanslag plaatsvond in Mei was het stadhuis natuurlijk niet versierd met kerstversieringen. En die hangen echter nu wel al aan het stadhuis. Dus was er werk aan de winkel: op maandagochtend werden de versieringen weer verwijderd.

In eerste instantie werd de toestemming voor de opnames geweigerd door de burgemeester, die het onverantwoord vond vanwege de Corona maatregelen. Later werd die beslissing teruggedraaid en mochten de opnames toch doorgaan.