Je bent Limburger als je... deze boeken in je boekenkast hebt staan. Ook leuk om cadeau te doen voor iemand die alles al heeft.

1. Limburgse Pot

Limburgse Pot

Van appeltoesjlaag tot moffelkook. Dit kookboek staat vol met Limburgse streekgerechten en wetenswaardigheden. Bekijk of bestel dit boek

2. Roman over Maastricht

Roman over Maastricht

Dit verhaal speelt zich af in het Maastricht van 1873. De hoofdpersoon is de de twaalfjarige Caspar Marres. Hij woont in de Cité Ouvrière, het mensenpakhuis dat grootindustrieel Petrus Regout voor arbeiders van zijn fabrieken heeft laten bouwen. 

Er heerst grote armoede onder het werkvolk, waarvan wordt verwacht dat ze hun armoede maar moeten accepteren. Maar hoe lang nog laten de arbeiders zich onderdrukken?

Een prachtig boek over een vergeten tijdperk.

3. Toon's Groot Versjesboek

Toon's Groot Versjesboek

De geniale gedichtjes van Toon Hermans, misschien wel de grootste Limburgse woordkunstenaar die er ooit leefde. De eenvoud maakt het briljant. Dit boek verscheen voor het eerst in 1983, maar vele jaren later brengen de vondsten van Toon nog altijd een lach op ieders gezicht. Ook als E-Book verkrijgbaar.

4. Limburgse Wijsheden

Limburgse Wijsheden

Als je liever plaatjes kijkt dan leest, dan is dit wat voor jou. Dit boek, vol met wijsheden uit de mooiste provincie van Nederland, bevat ook vele prachtige illustraties. 

5. Limburgse Plaatsnamen

Limburgse Plaatsnamen

Heb je zich altijd al afgevraagd waarom dat jouw woonplaats zo heet? De kans is groot dat je er door het aanschaffen van dit boek achter komt. Dit woordenboek belicht de herkomst en betekenis van ca. 1000 Limburgse plaatsnamen. Want ze zijn niet allemaal zo logisch als 'Roermond'. 

6. Aswoensdag

Aswoensdag

Dit boek is geschreven door de in Tegelen geboren schrijfster Hanneke Hendrix, het verhaal speelt zich ook af in Limburg. De hoofdpersoon (Marit) wil dolgraag kinderen, maar keert terug naar haar geboortedorp om voor haar moeder te zorgen. Ook als E-Book verkrijgbaar

7. Zelf vlaai maken

Zelf vlaai maken

Heerlijk he, Limburgse Vlaai. Maar heb je wel eens geprobeerd er zelf een te maken? Wil je het proberen, dan is dit boek het ideale naslagwerk. Natuurlijk geschreven door twee echte Limburgse vlaai experts