Werden ze slachtoffer van een misdrijf? Wat is er met ze gebeurd? Nabestaanden van deze verdwenen personen bleven achter in onmenselijke onzekerheid.

1. Tanja Groen

Tanja Groen Foto: Politie Limburg

In September 1993 verdween de toen 18-jarige studente Tanja Groen. Tijdens een feest van haar studentenvereniging belde Tanja even na half 8 met haar moeder in Schagen. Rond middernacht vertrok ze vanaf het feest in Maastricht op haar fiets naar haar kamer in Gronsveld. Hier kwam ze echter nooit aan. Er is nooit meer iets van haar vernomen. Ze is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een misdrijf maar van haar ontbreekt elk spoor. In de bossen bij Gronsveld werd gezocht en in 2019 nog op een begraafplaats, maar allemaal vergeefs. Ook haar fiets werd ondanks diverse speuracties nooit teruggevonden. 

2. Hugo Charles

Hugo Charles Foto: Politie Limburg

Autohandelaar Hugo Charles uit Echt vertrekt op een donderdagavond in 2012 naar een afspraak in de plaats Waardenburg. Onderweg stopt hij bij tankstation 'De Lucht', vlakbij Den Bosch. Twee dagen later verschijnt hij niet op de crematie van zijn moeder en weet de familie dat er iets mis is. Zijn auto wordt teruggevonden op parkeerplaats 'De Meern' langs de A12, maar van Hugo ontbreekt ieder spoor. Ondanks een beloning van 10.000 euro wacht zijn familie nog altijd op de gouden tip.  

3. Marjo Winkens

Marjo Winkens

In 1975 stapt de 17-jarige Marjo Winkens op haar brommer na een bezoek aan de kermis in Sittard. Ze rijdt terug naar haar ouderlijk huis in Schimmert, maar komt daar nooit aan. De brommer wordt gevonden langs de weg naar haar huis. Op een hele andere plek in Limburg, tussen Reuver en Swalmen, worden haar kledingstukken en haar helm gevonden.  Al snel is duidelijk dat ze het slachtoffer moet zijn geworden van een misdrijf, maar haar lichaam wordt nooit gevonden. In 2019 wordt een laatste poging gedaan en wordt gezocht in de buurt van Beesel, maar ook deze zoekactie levert niets op.

4. Henk Vierwind

Henk Vierwind Foto: Politie

Henk Vierwind woonde jarenlang in Nederweert, maar moest onderduiken vanwege bedreigingen in het criminele circuit. In december 2013 vertrok hij vanaf zijn onderduikadres op de Veluwe naar een afspraak in Limburg. Daar zou hij echter nooit aankomen. Drie dagen laten werd zijn auto teruggevonden in België. In de auto werden bloedsporen van Henk gevonden. Vierwind is vrijwel zeker het slachtoffer geworden van een misdrijf, maar van hem is nooit meer iets vernomen.