In de afgelopen jaren is Halloween vieren in Nederland steeds populairder aan het worden. Uit een onderzoek van de Nachtvlinders i.s.m. Stadshart Zoetermeer blijkt dat 70% van Nederland op zijn minst een horrorfilm kijkt, een decoratie aan zijn/haar huis aanbrengt of verkleed naar een Halloween evenement gaat. Dat laatste zit er dit jaar waarschijnlijk niet in door het griezelige corona virus. Quarantine-o-ween is een gezellig en veilig alternatief!

1. 'Boo' je buren

'Boo' je buren

Boo-ing is een Amerikaanse trend. Je 'Boo't iemand door een klein pakketje gevuld met snoep, kleine presentjes met eventueel een grappig of eng briefje voor de deur van je buren neer te leggen. 

2. Maak griezelige drankjes

Maak griezelige drankjes https://bettyskitchen.nl/18plus-halloween-drankjes/

Wat is er beter dan lekker knus op de bank vertoeven onder het genot van een speciale alcoholische versnapering? Denk bijvoorbeeld aan de klassieke Bloody Mary of aan een Pina Ghoulada. 

Bloody Mary
700 ml tomatensap
3 el vers citroensap
1 el Worcestershire Sauce
1 Rode peper, fijngesneden, naar smaak
1/2 tl zout
Wodka naar eigen smaak

Pina Ghoulada (voor 1L)
600 ml Ananas sap,
1 blik kokosmelk (ca 400 gram)
125 ml opgeklopte slagroom 
250 ml sinaasappelsap
300 ml rum

Roer of mix bovenstaande ingrediënten door elkaar.


3. Bewonder de 'blauwe maan'

Bewonder de 'blauwe maan'

Voor het geval dat je het nog niet had gehoord; op 31 oktober 2020 is er een "Blue Moon'" of met andere woorden, de tweede volle maan van de maand. Dit verschijnsel komt maar één keer per 2,5 jaar voor. 

4. Pompoen uithollen en snijden

Pompoen uithollen en snijden

Wat past er beter bij de Halloween sfeer dan een uitgesneden of versierde pompoen? Haal alle pitjes en draden uit de pompoen en schraap de binnenkant leeg. Zorg dat de wanden ongeveer 1 cm dik blijven en snij dan een eng gezicht! Tip: teken eerst het gezicht met een stift voordat je het uitsnijdt met een mes.

5. Pimp je mondkapje - Halloween style

Pimp je mondkapje - Halloween style

Tover je mondkapje om tot een griezelige mond om mensen te laten schrikken, of iets anders wat helemaal in het Halloween thema past.

6. Horrorfilm-marathon

Horrorfilm-marathon

Kruip tegen elkaar aan, en binge-watch je favoriete horror classics. Saw, Final Destination, The Conjuring en natuurlijk Halloween zijn uiterst geschikt voor een avondje rillen. 

7. Speel horror games

Speel horror games

Ben je een gamer? Dan is deze tip voor jou. Er zijn horrorspellen zoals Dead By Daylight, Amnesia en Killing Floor 2 die je de stuipen op het lijf jagen. Het voelt allemaal nóg echter als je het zelf speelt in plaats van kijkt. Ben jij nergens bang voor? Speel een horror spel op je Virtual Reality headset.