7 onvergetelijke momenten in het amateurvoetbal!
7 onvergetelijke momenten in het amateurvoetbal!
Iedereen heeft wel eens gevoetbald, of het nou bij een club was of voor de deur op een grasveldje. In dit lijstje vind je zeven moment in het amateurvoetbal die we niet kunnen vergeten!

1. Doelpunt Kevin Hoffmans

Meer tijd om de bal aan te nemen. In de amateurvoetbal heb je meer tijd om de bal aan te nemen dan bij de profs. Dan kun je dus ook beter scoren. En harder!

2. Doelpunt Dennis Muratovic

Meer wind. Weg met overdekte stadions! Op het amateurvoetbalveld krijgt de wind vrij spel. En dat heeft alleen maar voordelen.

3. Doelpunt Hrand Israelian

De score is niet belangrijk. Al sta je met 6-1 achter, je blijft gewoon voetballen. Niks koppie laten hangen, terwijl de tegenstander de bal achterin rondtikt. Zodra je de bal hebt schiet je op doel!

4. Tom Derks scoort werelddoelpunt

Een voorzet is niet altijd een voorzet. Profvoetballers trainen de hele dag op passes en voorzetten. Zodat ze precies weten waar de bal komt zodra die hun voet verlaat. Je raadt het al: amateurs weten niet waar de bal terecht komt. 

5. Doelpunt Leeuwen Amine El Maimouni

Indrukwekkende solo's. De bal bij de middenlijn oppikken, de complete verdediging uitpingelen en scoren met een stifje. Wanneer zag je dat voor het laatst bij de profs? Bij de amateurs is het de normaalste zaak van de wereld. 

6. Doelpunt Crescentia

Een mooi doelpunt is normaal. Tien dik betaalde profs die bovenop je springen na een werelddoelpunt terwijl het hele stadion staat te springen? Wat is daar nou leuk aan? Na een wereldgoal loop je terug naar de middenlijn alsof er niks aan de hand is. Een echte held kijkt niet achter zich, als hij wegloopt van de explosie.

7. Doelman Belfeld neemt penalty...

Amateurkeepers! Keepers! Niks aan toe te voegen.